Workshop για τη Βικιπαίδεια στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (16/11/11)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού και τους συντάκτες της Wikipedia, διοργανώνουν στις 16 Νοεμβρίου 2011 στις 6:00 μ.μ. (αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, 3ος όρ. - Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Λιβαδειά) εργαστηριακό σεμινάριο που θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia (Βικιπαίδεια).

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση κοινοτήτων και δικτύων στο χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της επιστήμης για την αύξηση του περιεχομένου της ελληνικής Wikipedia και για τον εμπλουτισμό της με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που είναι ήδη διαθέσιμο διαδικτυακά από άλλες ανοικτές πηγές, ώστε να μπορέσει αυτή να αποτελέσει ένα χρηστικό και αξιόπιστο πληροφοριακό εργαλείο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βικιπαίδειας, εμπειρίες από τη συγγραφή λημμάτων ενώ θα διεξαχθεί βιωματικό σεμινάριο συγγραφής άρθρων. Η παρουσίαση θα γίνει σε χώρο με πρόσβαση στο διαδίκτυο (WiFi) έτσι ώστε οι συμμετέχοντες, εφόσον διαθέτουν προσωπικό υπολογιστή, να μπορούν να κάνουν επιτόπια πρακτική εξάσκηση.

Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.liblivadia.gr & στο τηλ. 22610.89970.

Είσοδος ελεύθερη.

clip_image002

περισσότερα εδώ