Παρουσίαση του Βιβλίου της Εφης Γρηγοριάδου «Χριστούγεννα στις Αλησμόνητες Πατρίδες»

image

Την Κυριακή το απόγευμα παρουσιάστηκε από την Ενωση Μικρασιατών στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας το λέυκωμα της Εφης Γρηγοριάδου «Χριστούγεννα στις Αλησμόνητες πατρίδες».

Το βιβλίο καταπιάνεται με μια σειρά από έθιμα και παραδόσεις των Χριστουγέννων των Μικρασιατών καθώς και λεπτομερείς αναφορές στις μικρασιάτικες γεύσεις αφού η συγγραφέας γνωρίζει καλά το θέμα και έχει εκδόσει μια σειρά από αντίστοιχα βιβλία πολλά από τα οποία έχουν βραβευθεί.

Για το βιβλίο μίλησε η επίσης συγγραφέας Χρυσούλα Συμεωνίδου-Χείλαρη η οποία ανέλυσε την αρχαιοελληνική προέλευση πολλών εθίμων που τηρούμε μέχρι σήμερα τα οποία θεωρούμε πως έχουν δυτική προέλευση.

Στη συνέχεια διαβάστηκε στα ποντιακά απόσπασμα από το παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» με αφηγητή τον συγγραφέα  Κυριάκο Σαχανίδη, συνοδεία πιάνου από τον μουσικό και συγγραφέα Βασίλη Αρχιτεκτονίδη.

Μετά την εκδήλωση υπήρχε μπουφές με παραδοσιακά γλυκά και ποτά για όλους και ανταλλαγή ευχών  για τις γιορτές  καθώς είναι η τελευταία της Ενωσης Μικρασιατών για το έτος που φεύγει σε λίγες μέρες και οι παρευρισκόμενοι έδωσαν ραντεβού για τον πρωτοχρονιάτικο χορό του Συλλόγου στις 9 Ιανουαρίου στην αίθουσα Golden Hall στο Πυρί.

from exeisminima