Επιτέλους! Πρόγραμμα ανακύκλωσης στη Λιβαδειά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή

depodal

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Αγαπητοί Συνδημότες

Στα πλαίσια μιας σειράς ενεργειών που έχουν ως στόχο, αφενός την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Λιβαδειάς (Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ.) στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι: Λεβαδέων, Δαύλειας, Ορχομενού, Χαιρώνειας, Κορώνειας, Διστόμου, Αράχοβας, και οι Κοινότητες Κυριακίου και Αντίκυρας, ξεκινάμε μια φιλόδοξη προσπάθεια και ζητάμε την καθοριστική συμβολή σας στην επιτυχία του προγράμματος της Ανακύκλωσης.

Για την επιτυχία του προγράμματος Ανακύκλωσης, είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των Δημοτών.

Για τον λόγο αυτό, θα διανεμηθεί στα νοικοκυριά ενημερωτικό φυλλάδιο, καθώς και ειδικός σάκος στον οποίο θα συγκεντρώνονται όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά. Τον σάκο οι πολίτες, θα τον αδειάζουν στον ειδικό κάδο Ανακύκλωσης που θα τοποθετηθεί σε κοντινές αποστάσεις από τα σπίτια και τα καταστήματα.

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ. σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), τους Διευθυντές των Σχολείων, τους Δασκάλους, τους Επιχειρηματίες, τις Νοικοκυρές, τους Εργαζόμενους, τους Νέους, τους Μαθητές, τις Εθελοντικές Ομάδες, στοχεύει:

• Στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων

• Στην εξοικονόμηση ενέργειας (ανακυκλώσιμων υλικών)

Χρειάζεται να αποδείξουμε όλοι, ότι μπορούμε με υπευθυνότητα να συμβάλλουμε καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη του περιβάλλοντος.

Με κοινό στόχο, ότι οι πόλεις μας πρέπει να είναι καθαρές, στόχος που αφορά άμεσα την ποιότητα ζωής όλων μας, ζητάμε τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων. Αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ. βρίσκεται τη διάθεση σας για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του προγράμματος.

Η Ανακύκλωση τώρα είναι στάση ζωής.

Όλοι μαζί συμμετέχουμε ενεργά. Προστατεύουμε τις Πόλεις μας και το Περιβάλλον.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΦΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Από το διαφημιστικό φυλλάδιο του Δήμου Λεβαδέων "Ο Χρυσός Δεκάλογος για μια Πόλη Καθαρή και Ανθρώπινη"

Ο Χρυσός Δεκάλογος για μια Πόλη Καθαρή και Ανθρώπινη Αγαπητοί συμπολίτες,

Επικοινωνούμε μαζί σας και ζητούμε τη βοήθεια και συνεργασία σας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.clip_image002[4]

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, για μια πόλη καθαρή.

Για τις κύριες αιτίες που υποβαθμίζουν την καθημερινότητα μας και επιβαρύνουν το περιβάλλον που ζούμε, προτείνουμε 10 απλά βήματα, σε μια κοινή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής στη Λιβαδειά.clip_image002

1) Χρησιμοποιείτε τους δημοτικούς κάλαθους των αχρήστων για τα χαρτιά και άλλα αντικείμενα. Συμμετέχετε στην προσπάθεια να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή. Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους ή ιδιωτικούς χώρους της πόλης μας.clip_image004

2) Οι μεγάλες πλαστικές σακούλες είναι κατάλληλες για τα οικιακά μας απορρίμματα. Είναι απαραίτητο να τοποθετείτε τις σακούλες στους ειδικούς κάδους απορριμμάτων.

3) Τα μεγάλα χαρτόκουτα πρέπει να τα δένετε δέματα, προκειμένου να περιορισθεί ο όγκος τους και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διασκορπιστούν.clip_image006

4) Τα νοικοκυριά, είναι σημαντικό να βγάζουν τα οικιακά τους απορρίμματα και να τα εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων για συλλογή, τις πρώτες πρωινές ή βράδυνες ώρες.

5) Τα εμπορικά καταστήματα πρέπει να βγάζουν τα απορρίμματα τους μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και όχι κατά στη διάρκεια της ημέρας.

6) Ενημερωθείτε από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου σχετικά με την περισυλλογή παλιών, μεγάλων σε όγκο αντικειμένων, όπως στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, κλαδεύματα κλπ. Για ειδικές περιπτώσεις πρέπει επίσης να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.clip_image008

7) Τα οικοδομικά υλικά (μπάζα) δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε ανοιχτούς δημόσιους ή ιδωτικούς χώρους και στους δρόμους. Η απομάκρυνση τους είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

8) Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να ρίχνουμε βρώμικα νερά ή άλλα υγρά στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Πέρα από τις εστίες μόλυνσης που πιθανόν να δημιουργηθούν, ενδέχεται να προκληθούν και σοβαρά ατυχήματα.

clip_image010

9) Ας φροντίσουμε ώστε η παρουσία των μικρών μας έμπιστων φίλων, των κατοικίδιων που μας κρατούν συντροφιά, να μην επιβαρύνει την καθαριότητα των δημόσιων χώρων. Είναι στο χέρι όλων μας να διατηρήσουμε καθαρά τα πάρκα, τις πλατείες, και τους δρόμους της πόλης μας. Αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

erkyna 10) Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται πάντα στη διάθεση σας για την απομάκρυνση παλιών αυτοκινήτων, ή άχρηστων μηχανημάτων απ' τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τους ανοιχτούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Για τις παραβάσεις των άρθρων του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων. προβλέπονται πρόστιμα από 30 έως 3.000 ευρώ.

 

Image-0000
image
Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να πετύχει η προσπάθεια! Φυσικά, με τη συμβολή όλων μας.